lørdag den 12. november 2011

Stauder og torsk


I dag har vi fået plantet stauder i haven. Mine bedsteforældre var så søde at grave en masse op hjemme fra deres have og tage dem med til os. Glæder mig til at se hvordan de kommer til at se ud til foråret, for har ikke forstand på blomster og hvordan de ser ud. Men nu når man har fået hus skal man jo gøre sådan noget, og jeg elsker blomster.

I aften fik vi torsk til aftensmad. Hverken min kæreste eller jeg er særlig vild med fisk, men denne ret smager virkeligt lækkert, så vil lige dele opskriften med jer. Opskriften er fra www.magasinetmad.dk/


Ovnbagt torsk med stegte kartofler og urtedressing

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter.
Antal personer: 4

• 4 torskefileter (i alt ca. 450 g, evt. fra frost)
• 1 pakke bacon (140 g)
400 g blommetomater
• 1 rødløg
• 2 spsk balsamico-eddike
• salt og friskkværnet peber
• 12 friske basilikumblade
• olie eller smør til ovnfadet

Ovnstegte kartofler:
650 g kartofler
• 2 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber

Urtedressing:
3 dl græsk yoghurt 10 %
• 2 spsk friske, hakkede
basilikumblade
• 2 spsk hakket, bredbladet persille
• saften fra 1 limefrugt
• salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200°.

2. Ovnstegte kartofl er: Skrub kartoflerne godt, de skal ikke skrælles. Skær dem i små tern, og vend dem med olie, salt og peber. Bred kartofl erne ud på en bageplade med bagepapir, og steg dem møre i ovnen ca. 30 minutter. Vend rundt i dem undervejs.

3. Ovnbagt torsk: Smør et ovnfad eller en lille bradepande med olie eller smør. Læg torskefi leterne i fadet. Klip hver baconskive i 4 stykker, og fordel dem i fadet. Halver tomaterne. Pil rødløget, og skær det i papirtynde ringe. Fordel tomater og rødløg i fadet. Dryp balsamico- eddike over retten, og krydr med salt og peber. Sæt fadet ind i ovnen til kartoflerne, og bag fisken i 12-15 minutter.

4. Urtedressing: Rør yoghurt, basilikum, persille og limesaft sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

5. Tag fiskeretten ud af ovnen, og drys med friske basilikumblade. Server straks med de stegte kartofl er og urtedressingen


Tip: Retten kan laves med anden fisk end torsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar;-)